sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mitä vaaditaan ollakseen fitness urheilija? Osa 1. Tahto



”En voi edes kertoa kenellekään, niin sopimatonta se on!” – sanoi äitini, kun kerroin päätöksestäni kilpailla bikini fitness kisoissa. Sitten keskustelemalla kuitenkin selvisi, että äitini ajatusmaailmassa 39-vuotias on liian vanha astukseen lavalle bikineissä. ”Ja muutenkin sinullahan on vaativa työ! ja ura! ja lapsi! ja opiskelukin!”. Äidin mielestä kaikki ne asiat ja bikini fitness olivat toisensa täysin poissulkevia asioita. Ensin pahastuin hänen reaktiostaan, sillä odotin vähintään kiinnostusta ja kannustusta. Sitten tuli mieleen, että ajattelin juuri samalla tavalla ennen kun tavallaan annoin itselleni luvan ja rohkaisin itseni elää omaa unelmaani.


Niin moni meistä surffailee nettissä katsoen upeita kuvia fitness-malleista ja urheilijoista ja haaveilevat samoista vartaloista ja kunnosta. Periaattessa tässä valintavaara on joko katsoa tai olla katsottavana. Muutos katsojasta katsottavaksi vaatii ensinnäkin sisäistä tiedostamista, että kyllä pystyn samaan: treenaamaan säännöllisesti, asettamaan ja savuttamaan tavoitteita, olemaan tyytyväinen kuntooni ja ulkonäkööni. Se vaatii myös tervettä välinpitämättömyyttä toisten ihmisten mielipiteistä. Ainahan löytyy joku, jonka mielestä toimit väärin, näytät lehmältä tai olet tyhmä. Tuskin se sama ihminen maksaa laskusi, huolehtii lapsistasi, käy kaupassa ja tekee ruokaa, kun olet kipeänä. Miksi sitten välittää?  Vaikeampaa tassä on kun katsojan muodonmuutosmatkalla ilmestyy ylitsepääsemättömiä esteitä ja syitä, jotka useimmiten ovat peräisin vain omasta päästämme, ja joilla ei ole mitään yhteyttä todellisuuden kanssa. Niistä yleisiä ovat juuri ne: olen kuitenkin liian vanha tähän, ei ole aikaa, pitää hoitaa perhettä ja lapsia ym.


Tässä on muutama esimerkki, jotka todistavat että kaikki on vielä mahdollista, vaikka miten ”pahalta” elämantilanne näyttäisikään, eikä koskaan ole liian myöhään aloittaa:

46 year old mom, Krista Dunn, didn't start competing till she was 41 and didn't turn pro until 45. It's never too late.


40 year old mother of 3, Luly Guerra has worked through a genetic nerve disease that causes severe muscular atrophy to become an Ironman triathlete and an NPC bikini competitor. What's your excuse?


48 year old GRANDMOTHER, Peggy Ward entered her first bikini competition at the age of 47, did her first photo shoot at 48 and is looking forward to plenty more years of hot fitness ahead!

(Kuvat ja tarinat https://www.facebook.com/Over40FitnessPics)

Ja tässä niille, jotka kävisivät kuntosalilla, mutta ”kun on selkävaivoja” tai ”polvet tulevat kipeäksi” jne. Barbie Thomas päätti kilpailla 37-vuotiaana, eikä hänellä ollut käsiä lapsuudesta asti...


Tämän nähtyä kaikki ongelmamme muuttuvat tavallaan mitattomiksi.


Eli mitähän oikeasti tarvitaan ollakseen fitness urheilija ja pystykseen elää sellaista elämää, josta olet aina haaveillut?

Barbie Thomas vastasi siihen näin:

"I’d say to anyone, you can do whatever you put your mind to. 

The only limitations are the ones you put on yourself. Everyone has limitations and handicaps in some way or another — mine are more visible than yours maybe."
(Kuva: http://www.whas11.com/news/Armless-body-builder-inspires-fitness-world-224220491.html, teksti:http://news360.com/article/240770009)

Bikini masters 40+, 50+ sarjat ovat yleinen asia ulkomailla. Suomessa 35+ sarjassa on mahdollista kilpailla ensimmäisen kerran syksyn kisoissa Lahdessa.  It’s never too late, as they say ;)

P.S. Seuraavassa osassa pohditaan arjen pyörittämistä ja itsekuria, joita tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseksi.



Lämmintä Juhannusta toivoen

- Natalia 



#NataliaBelousova #NataliaBikini #BikiniFitness #FitnessBikiniMasters

2 kommenttia: